Kalat

Kaikki kalamme tulevat pohjoiselta Norjanmereltä jossa kalat uivat puhtaassa vedessä ja syövät niiden luonnollista ravintoaan. Alla olevien kalojen lisäksi voit tehdä tilauksen muista kaloista joita saattaa tulla vastaan. Ota yhteyttä saadaksesi lisätietoja.

Tarjoamme selkäpalat ja fileet erillisissä laatikoissa jolloin voit itse valita osat jotka sopivat sinulle kaikkein parhaiten.

Sei

Sei on hyvä ruokakala jota voidaan käyttää monipuolisesti. Liha on turskaa karkeampaa ja harmaampaa ja sopii siksi oikein hyvin grillaamiseen. Se sopii myös erinomaisesti erilaisiin uuniruokiin.

Kolja

Koljan liha on hyvin samantapainen kuin turskan ja makukin on hyvin samankaltainen. Liha on kiinteää ja siinä on kevyt merenelävän maku. Monien mielestä kolja maistuu vähintään yhtä hyvältä kuin turska. Koljalle sopivat useimmat valmistustavat. Isoäitimme on norjalainen ja hänen mielestään tuore kolja on paras kala kalapihvien tekemiseen. Kannattaa kokeilla!

Turska

Turskaa voi käyttää monipuolisesti ja useimmat valmistustavat sopivat sille. Norjalaiset itse sanovat että turska on parasta kaikkina niinä kuukausina joissa on kirjain "r". Norjankielisten kuukausien mukaan se tarkoittaa syyskuusta huhtikuuhun. Kuitenkin turskan saatavuus on korkein kevätkuukausina. Olkoon miten on, turska on ruotsalaisten suosikki.

Seuraavia kaloja saattaa olla saatavilla

Tuoreita kuorittuja katkarapuja
Merikrotti
Merikissa
Ruijanpallas
Piikkikampela
Punakampela